tisdag 10 juni 2014

Silestone, granit eller marmor?

Bänkskiva - svårt val

Bänkskiva till kök är nog ett av de allra svåraste valen vi står inför.

Bänkskivan gör väldigt mycket för helheten i köket och tyvärr kan det kosta nästan hur mycket som helst :-(

Marmor

Marmor har länge varit en favorit, men vi tror att det kan bli lite för mkt vit i köket med marmor. Vi är också oroliga för fläckar, vi har ju 2 små som garanterat kommer kasta och sedan spilla en hel del mat.

Granit

En mörk granitsten tror vi skulle passa in superbra, tål också lite mer än marmor när det gäller fläckar. Så mörk granit är helt klart en stark kadidat.

Silestone

Sen har vi Silestone, kvartskomposit. Grymt snygga och går att få i vilken färg som helst i stort sett. De skall också vara nästintill omöjliga att fläcka ned. Nackdelen med Silestone är att de är väldigt dyra. Det är också väldigt lite skrivet av konsumenter kring Silestone. Att få läsa om folk som har en produkt och är nöjda med den gör att man känner sig betydligt mer trygg med köpet.

Finns det någon som har erfarenhet av Silestone?

3 kommentarer:

 1. Hej!

  Vi vill tipsa om att ni nu kan nominera er blogg till Årets Byggblogg 2014! Det är en utmärkelse instiftad för hemmasnickare som bloggar om sina renoveringsprojekt. Bakom utmärkelsen står byggvaruhuset BAUHAUS som för andra året i rad arrangerar tävlingen, där vinnaren belönas med ett renoveringsbidrag på 25 000 kronor. Nominera din blogg, läs mer om tävlingen och inspireras av andra byggbloggar här: www.bauhaus.se/byggblogg.

  Anna Priest PR

  SvaraRadera
 2. Oo här har vi också varit i funderingarna. Jag var länge inne på silestone för jag ville ha en ljus skiva. Och marmor var inget alternativ för oss med samma anledning som du skriver om. Blev mattslipad svart granit för oss och vi är supernöjda med den! Tålig och det känns skönt att inte vara rädd för fläckar, hade inte funkat för oss. Men silestone är grymt snygga också, men dyra som sagt! Min kommentar gjorde dig inte klokare va :-) Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Jo, skitbra att höra att ni är nöjda med graniten. Ska in och kika på ert kök.

  Silestonen är så löjligt dyr, fått offerter på 45 000 kr och uppåt, känns sådär :-(

  SvaraRadera