onsdag 1 oktober 2014

Möte med trädgårdsarkitekten igår

Igår hade vi möte med en trädgårdsarkitekt, var nära att bli inställt pga. brist på parkeringsplatser här i Sjöstaden :-(. Hon cirkulera 20 minuter innan hon till sist hittade en. Hon hade satt av en timme, men vi satt i nästan 2 timmar och kikade på bilder, gick igenom tomten, pratade om nivåskillnader, stödmurar, uteplatser mm.

Fick kika på massa bilder, bild från  bokstugan.se

Under nästa vecka kommer vi få förslag, ska bli sjukt spännande att de vad hon föreslår för växter, stenläggningar osv till trädgården. Vi sa till henne att köra väldigt fritt, blir så lätt att man själv snöar in på olika lösningar och inte ser alternativen.

Måste säga att just tomt och trädgård har varit mycket svårare än vad vi någonsin trodde. Dessutom är allt så sjukt dyrt så är det något ställe budgeten sprängs ordentligt så är det här!

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Är lite intresserad av hur det gick för er efter mötet. Vad är kostnaden för att hon tar fram ett förslag och vad ingår då? Ritar hon bara upp eller får ni med er förslag på växter och materialval?

  Jag och min man håller på att bygga hus, ett mindre enplanshus men tomten är massiv strax över 1600kvm och just nu vet jag inte vad vi ska göra med den. Plattor, sten och gräs... Man vill ju få till det bra med en gång eftersom kostnaden för att få till en tomt, är som ni säger, lätt kan springa iväg. Tacksam för tips.

  Gå gärna in och kika på vår blogg: http://nouw.com/Angelsioo

  Mvh, Linda och Sören

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Mötet gick super, vi ska närmaste veckorna gå igenom växtförslag tillsammans med henne. Tyvärr har vi själva prioriterat annat ett tag nu, men marken är ju färdig och nivåer stämmer med hennes förslag på planering. Så snart dags att gå vidare med allt. Hon kom med väldigt mycket bra grejer, mitt tips är att ta in så tidigt som möjligt innan maskinerna är klara.

  SvaraRadera