lördag 4 oktober 2014

Villamässa igår

Villamässa igår, vilket var kul eftersom det var första gången vi var där och också har en villa (snart iaf).

Golv

Vi kikade på golv hos Berg&Berg och hittade ett som var klockrent, självklart fanns inte just det på erbjudande. Var ett Berg&Berg XXL Västerbotten. De hade dock ett som var ljusare, men ändå mörkt på mässerbjudande (Ek XXL Mocca), nästan nedsatt 50 % och samma fina kvalitet, så nu blir det diskussioner härhemma. Totalt skulle vi spara nästan 60 000 kr på att välja det golvet. Tyvärr ingen bild på deras hemsida.

Berg&Berg XXL Västerbotten, bild från Berg&Bergs hemsida

Berg&Berg XXL Mocca

Någon som har någon input? Blir ett golv mycket mörkare på stora ytor om allt omkring är relativt ljust (vitt)?

Bänkskiva kök

Sedan hittade vi en leverantör av kvartsskivor, Diapol. Priset från dem ligger på nästan halva priset mot vad vi fått från andra leverantörer. Vi vill ha en kvartssten som påminner om Carrera Bianco, deras variant som påminde om Carrera Bianco hette . Vi har bland annat tittat på Silestone Lyra och Lagoon tidigare.

Carrara Quartz, från Diapols hemsida

Silestone LYRA, från Silestones hemsida

Silestone Lagoon, från Silestones hemsida

Någon som vet något om Diapol? Känns som man kanske skall passa sig när det låter för bra för att vara sant.

Uppvärmning

Vi pratade även med NIBE kring frikyla och uppvärmning av pool (även den pooltillverkaren vi lutar åt fråga vi kring uppvärmningen). Frikyla lyckades NIBE övertala oss om direkt och att inte använda bergvärmen till poolen tyckte både NIBE och Pooltillverkaren var håll i huvudet. Så det blir väl antagligen så då. Ibland önskar man att det fanns en oberoende expert man kunde fråga om allt.

Smart el

Vi hann även med att diskutera lite kring elen med lite olika leverantörer av smarta el lösningar. KNX som jag kikat på tidigare känns igen som ett hett alternativ. Dock lite rädd för att man inte skall orka lära sig, vilket känns viktigt om det skall bli bra. Någon som har någon erfarenhet av KNX?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar