torsdag 29 maj 2014

Garage - är det värt det?

Grovplanering av tomten

Senaste veckorna har det varit väldigt mycket planering av markarbeten och de sista tillvalen till huset. Något vi brottats med väldigt mycket är att grovplaneringen ser ut att bli rätt dyr eftersom vi skall föröka få det mesta klart direkt.

Garage eller Carport?

Planen har hela tiden varit garage, men nu börjar vi svikta där då det springer iväg något alldeles fruktansvärt i pengar. Vi hade tänkt oss att ha garaget bredvid huset mot en stödmur. Dock blir slutsamman väldigt hög när man summerar stödmur, platta, garage, indragning av el, vatten, avlopp och isolering.

Placering Carport eller garage

Ett alternativ skulle vara att börja med en Carport med förråd bakom, då slipper vi iaf kostnad för stödmur och isolering samt att byggnaden är billigare och på sikt kan vi om vi känner behov bygga om den till ett garage hyfsat enkelt om vi drar el, vatten och förbereder för avlopp redan nu.

Jag tror det kommer handla om ca 250 000 kr i mindre kostnad, för de pengarna skulle jag mycket hellre välja ett poolhus eller något annat kul om man tänker på det sättet.

Poolhus, bild från Enkelrum.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar