måndag 26 maj 2014

Uppvärmning - ventilation - kyla

Uppvärmning

Hur skall man tänka när det gäller uppvärmning, har alltid trott det är bergvärme som gäller. Nu verkar det som att de flesta hustillverkare kör på luftvärmepump och tycker det räcker gott och väl och att man inte räknar hem bergvärme. Som det ser ut kommer vi ändå välja bergvärme, känns bäst för framtiden, man vet ju inte var energipriserna ligger på om några år.

Nästa frågetecken när det gäller uppvärmning, skall bergvärmen om man väljer det värma garaget, poolen eller bägge? Ja, det är en jäkla massa att tänka på här.

Ventilation

Sedan har vi det här med ventilation, skall man satsa på något alls? räcker en frånluftsmodul till bergvärmen? eller är det FTX som gäller?
NIBE frånluftsmodul till bergvärme

Kyla

Vi kommer ha extremt många fönster i sydläge, skall man då satsa på frikyla? Det låter ju jäkligt nice när man läser om det.
NIBE frikyla


Kanske inte det roligaste inlägget, men här vill man ju inte gärna gå fel. Dyrt att välja bergvärme om det inte behövs. Går man dessutom på FTX ryker ytterligare en bra slant och sen har vi frikyla, är det värt den extra kostnaden för de få veckorna det är riktigt varmt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar