måndag 26 maj 2014

Huset - New England inspirerat

Välja hus


Att välja hus var sannerligen inte enkelt, men efter många månaders sökande i huskataloger, bläddrande i magasin, letande på husbloggar tror vi att vi hittat vårt drömhus.

I början försökte vi hitta ett kataloghus med den planlösning vi ville ha, men till sist förstod vi att det som gällde var att modifiera ett kataloghus helt efter vår önskemål.

Huset ser ut att bli ett två plans hus på 216 kvm. Vitmålat med liggande panel, svarta tegelpannor, svart dörr och spröjsade fönster. Helt klart New England inspirerat, men vi hoppar de där detaljerna som kanske är pricken över i:t för att det verkligen skall vara ett New England hus - stor veranda på framsida, takkupor och de där små detaljerna.

Husets framsida

Husets baksida

Planlösning


När det gäller planlösningen var det viktigt med stora sociala ytor på nedervåningen och ett stort härligt kök. På övervåningen ville vi få in stora härliga sovrum (tyvärr fick de bli lite mindre än tänkt) och ett allrum att mysa i på kvällarna. Allrummet känns onödigt stort så vi har tagit höjd för att på sikt kunna få till ett ytterligare rum där om framtida behov skulle uppstå.

Planlösning

4 kommentarer:

 1. Vad kul med en ny husblogg i New England-stil! :) Välkommen i gänget!
  Är gaaanska säker på att vi också var och tittade på de här tomterna på Gudö, är det på en återvändsgata?
  Nu bestämde vi oss tillslut att köpa tomt på ett helt annat ställe. Vi kommer också att bygga i New England-stil och vår planlösning påminner faktiskt ganska mycket om er, förutom att vårt är något mindre. Jag skriver på 2floorstory.blogspot.com

  När är byggstart? Lycka till, kul att följa! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar.

   Vi ska försöka dra iväg bygglovet närmsta dagarna, så antar att markarbetet startar inom kort :-)

   Måste in och kolla ert husbygge.

   Radera
 2. Jamen det där kommer att bli så fint! :-) När får ni leveransen av huset?
  Med vänlig hälsning Caroline, http://www.oceanlivinginsight.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är i slutfasen med alla val just nu så vi vet inte riktigt, men vi räknar med att absolut senast i april vara inflyttade nästa år. Vill kunna njuta av vår och sommar i huset. Om det nu blir så mkt njuta första sommaren :-)

   Radera