söndag 25 maj 2014

Vår tomt

Tomtköpet


I november åkte vi ut till Gudö för att kika på en tomt som lät perfekt för vår familj. Tomten låg mitt i ett område bestående av sju stycken nya tomter som alla var mellan 1 500 - 2 500 kvm.

Det vi gillade med tomten var att den var väldigt plan, något vi kände var viktigt för att kunna använda hela tomten. Möjligheten att kunna spänna upp ett tennisnät på gräsmattan, bygga ett växthus om några år, bygga en lekplats till våra 2 små tjejer på 1,5 år, spela fotboll etc.

Så vi slog till och redan två dagar senare hade vi skrivit kontrakt.

När vi köpte tomten var avstyckningen ännu inte klar, så exakt vart gränserna gick visste vi inte, men självklart hade vi ganska precis. Vi valde dock att lägga in en friskrivning i kontraktet tills dess att styckningen var gjort så vi kunde välja att gå ur affären om dragningen av gränserna inte skulle bli så som vi hoppats.

Tomtplanering


Nu har det gått ett halvår sedan köpet och avstyckningen är klar (tomten blev på 1 680 kvm) och nybyggnadskarta kom för ca 1,5 månad sedan, så senaste veckorna har mycket arbete lagts på att skissa på hur vi skall placera allt på tomten. Kan nämna att tomten hamnade lite mer på en kulle än tänkt, men fortfarande har vi ca 6-700 meter helt plan gräsmatta.

Nedan nybyggnadskartan och även 2 foton tagna igår.

Nybyggnadskarta
Taget SÖ hörnet av tomten

Taget NV hörnet av tomten
Så här ser planen ut just nu på placering av hus, garage, pool, altan och gräsmatta.

Förslag placering av hus och garage 
Enkel skiss med allt med

Baksidan blir i söderläge, altanen svänger runt i västläge, garaget hamnar på samma nivå som vägen på 36 meter och på framsidan så får vi en trappa upp till huset.

Innebär att vi kommer behöva fylla upp med mycket massor på hela norra delen av tomten. Vilket gör att vi får en väldigt härlig utsikt samtidigt som vi får en bra uppdelning där den stora gräsmattan blir lite nedanför allt annat.

2 kommentarer:

  1. Det är skönt att dra på kyla på sommaren men har man barn som springer ut och in, glömmer dörrar mm så känns det lite bortkastat, för vår del iaf men vi kan dra på om vi vill....vi tänker välja transparant solfilm i stället som både svalkar och skyddar golv, möbler mm från blekning :-) Dessutom får man ett varmare hem på vintern tydligen. Bara ett tips :-) Bergvärme låter bra annars och är väl ännu bättre om man skall ha pool och garage också på samma värme.

    SvaraRadera
  2. Tack för feedback.

    Var hos några vänner förra helgen som också körde solfilm och de verkade nöjda. Kanske ska nöja oss med det.

    Ska prata med NIBE i veckan och höra lite om drift av både pool och garage på bergvärmen, känns klart smidigast. För mig som lekman känns det som det "bara" borde vara att eventuellt borra lite djupare.

    SvaraRadera